Άνιμους και Άνιμα

13.00€
  • Χωρίς ΦΠΑ:12.27€
  • Συγγραφέας: Jung, Emma
  • Κωδικός Προϊόντος: 960-268-045-8
  • Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Σελίδες: 118 Έτος Έκδοσης: 199 Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί Έκπτωση: 20% επί της αναγραφόμε..

Σελίδες: 118

Έτος Έκδοσης: 199

Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί

Έκπτωση: 20% επί της αναγραφόμενης τιμής

Ο Άνιμους και η Άνιμα είναι εν δυνάμει οι θεμέλιοι άξονες, πάνω στους οποίους στηρίζονται τα οικοδομήματα της θηλυκής και της αρσενικής ψυχολογικής ολοκλήρωσης.  Άξονες που μπορουν εξίσου να εξισορροπήσουν και να ολοκληρώσουν την ανθρώπινη προσωπικότητα ή να την κλονίσουν ανεπανόρθωτα και να την οδηγήσουν στον ψυχολογικό μαρασμό.

Ασυνείδητα ψυχικά περιεχόμενα,σκιώδεις μορφές του ψυχικού μας κόσμου, που αποκτούν το μερίδιό τους στην καθολική μας έκφραση σαν ανθρώπινα πλάσματα, ιδιαίτερα σε μια εποχή που μας έχει αποκλείσει, χάριν της τεχνολογικής η της στείρας νοητικής ανάπτυξης, από τους θαυμαστούς μας κόσμους της εσωτερικής μας ύπαρξης. Εκείνους τους κόσμους που υπήρξαν τα πραγματικά θεμέλια του παγκόσμιου πολιτιστικού οικοδομήματος.

Σε κάθε περίπτωση αποτελούν αναπόσπαστη πραγματικότητα της καθημερινής ζωής μας. Μια πραγματικότητα που δε μας εγκαταλείπει ποτέ, είτε εισβάλλοντας στα όνειρά μας είτε καθορίζοντας την ποιότητα και το περιεχόμενο της δημιουργικής δράσης μας στην κατάσταση της αφυπνισμένης συνείδησης, εκείνης που ζει, κινείται και υπάρχει μέσα στον κόσμο των ανθρώπων.