Dion Fortune (1890-1946)

Dion Fortune (1890-1946)


Dion Fortune (1890-1946)


Η Dion Fortune είναι μία από τις μεγάλες φυσιογνωμίες της σύγχρονης πνευματικής αναζήτησης. Γεννήθηκε το 1890 σε μια περιοχή των βορείων ακτών της Ουαλίας και το πραγματικό της όνομα ήταν Violet M. Firth.


Η πρώτη της επαφή με τον πνευματικό κόσμο του ανθρώπου έγινε μέσω της εκπαίδευσής της στις ψυχαναλυτικές θεωρίες του Ζίγκμουντ Φρόιντ. Επίσης, μαθήτευσε κοντά στον Δρ. Μοριάρτι, μια μυστηριώδη μορφή εκείνης της εποχής, ο οποίος την επηρέασε βαθιά στις μεταγενέστερες αναζητήσεις της.


Το όνομά της συνδέθηκε με το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσαυγής και τη συμμετοχή της στις εργασίες του τμήματος «Α και Ω», ενώ λίγο αργότερα εντάχθηκε στη στοά Stella Matutina του Λονδίνου.


Το 1924 ίδρυσε την Αδελφότητα του Εσωτερικού Φωτός, έναν οργανισμό εσωτερικής αναζήτησης και εξάσκησης, τον οποίο και διηύθυνε μέχρι τον πρόωρο θάνατό της, το 1946. Κατάφερε να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα εκπαίδευσης και η σχολή της απέκτησε σπουδαία φήμη μεταξύ των εσωτερικών κύκλων. Εκεί εκπαιδεύτηκαν αρκετές προσωπικότητες του δυτικού εσωτερισμού, μεταξύ των οποίων ο W.E. Butler, ο Gareth Knight, η Dolores Ashcroft-Nowicki, κ.ά.


Η Dion Fortune άφησε ένα πλούσιο συγγραφικό έργο που μέχρι σήμερα αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τους σπουδαστές του εσωτερισμού. Όπως ανέφερε και η ίδια, μέσα σε αυτό περικλείεται ολόκληρη η προσπάθειά της για την «αποκατάσταση των αρχαίων Μυστηρίων».