Γκάρεθ Νάιτ (1930-2022)

Γκάρεθ Νάιτ (1930-2022)


Γκάρεθ Νάιτ (1930-)

Ο Γκάρεθ Νάιτ (Gareth Knight), συγγραφικό  ψευδώνυμο του Μπάζιλ Γουίλμπι (Basil Wilby), ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία την εσωτερική του αναζήτηση και στα 24 του, το 1954, έγινε μέλος της Αδελφότητας του Εσωτερικού Φωτός που είχε ιδρύσει η Ντίον Φόρτσουν (Dion Fortune), όπου και μυήθηκε μέχρι τους υψηλότερους βαθμούς.


Στη δεκαετία του ’60 έγινε αρχισυντάκτης του περιοδικού New Dimensions και δημιούργησε τον εκδοτικό οίκο Helios Book Service, στον οποίο κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, Πρακτικός Οδηγός στον Καββαλιστικό Συμβολισμό, το 1965.


Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες ήρθε σ’ επαφή με πολλές προσωπικότητες του δυτικού αποκρυφισμού, όπως Israel Regardie, W.E. Butler, W.G. Gray κ.λπ.


Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 αποχώρησε από την Αδελφότητα του Εσωτερικού Φωτός, διαφωνώντας με τις αλλαγές που έκαναν οι διάδοχοι της ιδρύτριάς της και σε συνεργασία με τον W.E. Butler δημιούργησε μια νέα σχολή, που πήρε το όνομα του εκδοτικού οίκου. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο ίδιος αποχώρησε και ο W.E. Butler ολοκλήρωσε το εσωτερικό σύστημα εκπαίδευσης δίνοντάς της το όνομα Οι Υπηρέτες του Φωτός (The Servants of the Light).


Ο Γκάρεθ Νάιτ στράφηκε στη δημιουργία διαφόρων ομάδων εργασίας με σκοπό εσωτερικές εργασίες προσφοράς στον κόσμο, δίνοντας παράλληλα δημόσιες διαλέξεις και συγγράφοντας μία σειρά βιβλίων που τον καθιερώνουν στο χώρο του δυτικού αποκρυφισμού. Δημιούργησε, επίσης, τις δικές του κάρτες Ταρό, καθώς και μια εσωτερική σχολή που βάσιζε την εσωτερική εξάσκηση στην εξελικτική διαδρομή μέσω του Ταρό. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε πολυγραφότατος και τα βιβλία του συνιστούν έργα αναφοράς για κάθε μελετητή της δυτικής παράδοσης.


Μετά από αρκετό καιρό αποδέχθηκε την πρόσκληση από τους τότε υπεύθυνους της Αδελφότητας του Εσωτερικού Φωτός να αναλάβει τη δημοσίευση των ακυκλοφόρητων κειμένων της Dion Furtune. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει αρκετά από αυτά τα κείμενα, με δική του επιμέλεια και πρόσθετες πληροφορίες.


Την 1η Μαρτίου 2022 έφυγε από τη ζωή, ήπια και ομαλά κατά τη διάρκεια του ύπνου του.