Φοινίκη: Μια ελληνική πόλη στην Ασία

8.00€
  • Χωρίς ΦΠΑ:7.55€
Στα σχολικά βιβλία οι Φοίνικες καταγράφονται σαν λαός σημιτικής προέλευσης και θεωρούνται σπουδαίοι ..

Στα σχολικά βιβλία οι Φοίνικες καταγράφονται σαν λαός σημιτικής προέλευσης και θεωρούνται σπουδαίοι έμποροι και τολμηροί θαλασσοπόροι.
Οι εγκυκλοπαίδειες τονίζουν την σημαντική προσφορά τους στον ανθρώπινο πολιτισμό μέσα από την δημιουργία του Φοινικικού αλφαβήτου. Ένας ακόμη μύθος, μια θεωρία που δεν στηρίζεται σε πηγές, αλλά υπηρετεί την σκοπιμότητα των εμπνευστών της ινδοευρωπαϊκής καταγωγής των Ελλήνων.
Όμως οι Έλληνες ήταν στον τόπο τους από την αρχή του χρόνου. Έλληνες έφθασαν πρώτοι στην περιοχή της Φοινίκης, και αυτό που σημειώθηκε σαν φοινικικό αλφάβητο είναι καθαρή εξέλιξη Ελληνικών γραμμικών γραφών.
Η ανάγκη να ανατρέξω στις πηγές και να τεκμηριώσω την άποψη ότι η Φοινίκη της Ασίας ήταν μια Ελληνική πόλη ξεκίνησε από την καταγραφή του Στέφανου Βυζάντιου. Επισημαίνει ότι η πόλη χτίστηκε σε μια περιοχή που έφερνε το Ελληνικώτατο όνομα Κολπίτης.
Έτσι, λοιπόν, με την μελέτη που κρατάτε ξεκινώ μια διαδικασία έρευνας για την Ελληνική Φοινίκη της Ασίας με την βεβαιότητα ότι ο μύθος θα αντικατασταθεί από την αλήθεια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)