Ψυχολογία και Θρησκεία

13.00€
  • Χωρίς ΦΠΑ:12.26€
  • Συγγραφέας: Jung, Carl Gustav
  • Κωδικός Προϊόντος: 960-268-155-1
  • Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Σελίδες: 174 Έτος Έκδοσης: 2001 Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί Έκπτωση: 20% επί της αναγραφόμ..

Σελίδες: 174

Έτος Έκδοσης: 2001

Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί

Έκπτωση: 20% επί της αναγραφόμενης τιμής

Μια βαθιά ανάλυση της ιδέας της θρησκείας και των επιδράσεών της στην ανθρώπινη ψυχή. Ένα πραγματικά επίκαιρο βιβλίο, καθώς σε αυτό ο Γιουνγκ ανοίγει νέα μονοπάτια γνώσης για τη θεραπεία της ψυχικής διαταραχής που έχει τις ρίζες της στον τρόπο που αντιμετωπίζει τη θρησκεία ο σύγχρονος άνθρωπός. Ο άνθρωπος που είναι εμβαπτισμένος μέσα στη δίνη της βιομηχανικής επανάστασης και της τεχνολογικής έκρηξης του 21ου αιώνα και που τόσο ανάγκη έχει ένα εσωτερικό θεμέλιο.

Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι ίσως το βασικό ψυχολογικό θεμέλιο για την επαφή του ατόμου με το σύνολό των ψυχικών του δυνάμεων. Μπορεί να οδηγήσει την ανθρώπινη οντότητα στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας μέσα στα χρονικά πλαίσια μιας ζωής. Οι δυνάμεις πάνω στις οποίες στηρίζεται κάθε θρησκεία είναι ουσιαστικά ψυχικές και αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της ανθρωπότητας.

Τα συμπτώματα οποιασδήποτε ανισορροπίας σε αυτόν τον τομέα, εκτός από τις ψυχολογικές τους επιπτώσεις, έχουν ως αποτέλεσμα ποικίλες ψυχοσωματικές ασθένειες, παρούσες έντονα στη σύγχρονη εποχή μας. Η προειδοποίηση για την ασθένεια έρχεται κατ’ αρχήν στον ονειρικό μας κόσμο. Εκεί γίνεται η διάγνωση της αιτίας, με βάση την ψυχαναλυτική θεωρία του Κ. Γκ. Γιουνγκ, ο οποίος στο παρόν έργο προσεγγίζει με μεγάλη ακρίβεια τα βάθη του ανθρώπινου ασυνείδητου.