Η Ιστορία της Αστρολογίας

14.00€
  • Χωρίς ΦΠΑ:13.21€
  • Συγγραφέας: Hall, Manly P.
  • Κωδικός Προϊόντος: 960-268-ΧΧΧ-Χ
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Σελίδες: 197 Έτος Έκδοσης: 1990 Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί Έκπτωση: 20% επί της αναγραφόμ..

Σελίδες: 197

Έτος Έκδοσης: 1990

Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί

Έκπτωση: 20% επί της αναγραφόμενης τιμής

Το βιβλίο σκιαγραφεί την ιστορική και φιλοσοφική καταγωγή της πεποίθησης πως η επιρροή των άστρων είναι ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν την ανθρώπινη πρόοδο. Η καταγραφή της αρχαιότερης επιστήμης είναι εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα τόσο στους δυτικούς όσο και τους ανατολικούς πολιτισμούς.

Στην παρούσα έκδοση περιλαμβάνεται επίπροσθετο υλικό πάνω στην κινέζικη αστρολογία, τη βιρμανική αστρομαντεία και τις θιβετιανές δοξασίες για τις επιδράσεις των πλανητών στην ανθρώπινη ζωή. Επίσης έχουν προστεθεί αποσπάσματα από σπάνια και δυσεύρετα αστρολογικά κείμενα. Υπάρχουν ακόμη αρκετές πληροφορίες πάνω στην αρχαία ελληνική, τη ρωμαϊκή και την αραβική αστρολογία και ένα ιδιαίτερα παράδοξο κεφάλαιο για την αστρολογία των Αζτέκων.

Επίσης, παρουσιάζεται ανέκδοτο υλικό που έχει σχέση με την άποψη διάσημων ατόμων για την αστρολογία, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται ιστορικές φυσιογνωμίες του επιστημονικού κόσμου όπως ο Κοπέρνικος, ο Γαλιλαίος, ο Κέπλερ και ο Νεύτωνας. Εξετάζονται οι επιδράσεις της αστρολογίας στην ανάπτυξη τής επιστήμης, της θρησκείας και της φιλοσοφίας και έρχονται στο φως πολλά εκπληκτικά γεγονότα.

Ενα μεγάλο μέρος του υλικού για αυτή την έρευνα προήλθε από σπάνια βιβλία και χειρόγραφα της βιβλιοθήκης του Χολ. Πέρα από την επαρκή ανάπτυξη του θέματος, που είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, οι αναγνώστες θα βρουν στο βιβλίο ένα θαυμάσιο αντικείμενο συζήτησης για το επίμαχο θέμα της αστρολογίας και της θέσης που θα έπρεπε να κατέχει στη σύγχρονη εποχή.